Украина: И Хитлер го посети Мариупол, таму сфати дека војната е загубена

by Fokus

Антон Герашченко, советник на украинскиот министер за внатрешни работи, на Твитер ја спореди посетата на Путин на окупираниот Мариупол со Хитлеровата посета.

„Друг диктатор го посети Мариупол. Знаеме како заврши неговата приказна. Многу историчари и современици тврдат дека токму тука Хитлер за првпат сфатил дека војната е изгубена“, изјави Герашченко.

Оваа реакција следува по посетата на рускиот претседател Путин.

Поврзани новости