УЈП со казни до 5000 € за оние што пријавите не ги пополниле со арапски бројки!

by lali 21:48
21:48

По најавите нa порталите и нa социјалните мрежи дека освен двојазичноста на парите, ќе се воведат и арапски бројки на банкнотите, во Македонија се крена паника. На тој оган, УЈП фрли и дополнително масло со свое двојазично соопштение на таа тема:

На македонски: „Сите оние граѓани кои се уште немаат поднесено даночна пријава, со следните три дена, пријавите мора да ги пополнуваат со арапски бројки за да одбегнат казна од 5000 евра“

- Advertisements -

На арапски: “كل هؤلاء الناس الذين لم يودع بعد الإقرار الضريبي خلال الأيام الثلاثة المقبلة، يجب ملء طلبات التقدم بواسطة الأرقام العربية لتجنب عقوبة من 5000 €”

Досега, над 100,000 граѓани се уште немаат поднесено пријава во УЈП, а тоа можат да го направат до 15 март, 2017 година во просториите на УЈП.

 

Напомена: Вестите се измислени и сатирични и служат како пародија од моменталните збиднувања во државава. Но не ја исклучуваме можноста тие во иднина по некоја случајност да станат реални и точни.

 

Поврзани новости