УЈП отвори повеќе шалтери во Скопје за поднесување даночни пријави

by fokus 12:48
12:48

Управата за јавни приходи отвори дополнителни шалтери во Скопје за поднесување годишна даночна пријава. Лоцирани се во приземјето на Дирекцијата за големи даночни обврзници, во зградата на Сојузот на синдикатите на Македонија.

Даночните пријави можат да се поднесат и во Регионалната дирекција, даночниот шалтер во Чаир, како и преку мобилните шалтери на Управата за јавни приходи.

Даночни пријави треба да поднесат сите оние, кои освен приход од плата или пензија, имаат и дополнителни примања. Последен рок за пријавување данок е 15-ти март.

Поврзани новости