Угриновски повторно избран за претседател на Планинарската федерација

by fokus 17:04
17:04

Јовица Угриновски доби трет мандат на чело на Федерацијата на планинарски спортови. На денешното собрание 24 претставници на планинарски здруженија гласале за да остане претседател на федерацијата, двајца биле против а шестмина биле воздржани. Тој беше и единствениот кандидат. Другите двајца кандидати кои биле предложени од планинарските друштва сами се повлекле.

Планинарката Југослава Дуковска која гласаше против, вели дека третиот мандат на Угриновски е спротивен на статутот на федерацијата, според кој еден ист претседател не може да биде избран повеќе од два последователни мандата. Но зошто не се согласува со негвиот реизбор е и моралната одговорност поради смртта на младите планинари Калина и Александар на Кајмакчалан во февруари годинава, објави телевизија Телма.

 

 

Поврзани новости