Ученици од Пробиштип биле однесени на молитва за почеток на учебната година

by Фокус

Ученици од основното училиште Никола Карев во Пробиштип биле однесени на Молебен во локалната црква Успение на Св. Богородица за почеток на учебната година, пренесува порталот Либертас.

Не е јасно дали родителите одобриле децата да присуствуваат на ваков религиозен настан. Според изворите кои ги испратиле фотографиите од настанот. учениците биле придружувани од нивните одговорни наставници, а родителите биле известени дури откако нивните деца им кажале.

 

Поврзани новости