Туристичките работници ја поздравуваат најавата за давање на Попова Шапка под концесија

by Fokus 12:04
12:04

Здружението на угостителството и туризмот при Стопанската комора на Македонија ги поздравува најавите за давање на Попова Шапка под концесија, на инвеститор.

-Сметаме дека е тоа добра идеја. Всушност, добра е секоја идеја што носи нови содржини и можности. Не слушнавме како ќе се продава Шапка, но какво решение и да се донесе сметаме дека е добро зашто таму ништо не се случува со години, изгубени се многу работни места. Има некој вид туризам кој е интересен, но Попова Шапка има голем потенцијал кој заслужува да биде искористен, рече заменик-претседателот на Здружението на угостителството и туризмот при Стопанската комора на Македонија, Александар Кузмановски, одговорајќи на новинарски прашања на онлајн-прес-конференцијата на која беа соопштени предлог-мерки за поуспешна туристичка сезона во 2021 година.

- Advertisements -

Поврзани новости