Туристи од Турција најбројни во Македонија

by fokus 09:43
09:43

Туристите од Турција, соседна Србија и Косово ама и Холандија биле најчести гости во државата. Овој падаток го сподели министерот Крешник Бектеши кој има амбициозни очекувања во поглед на туристите и за оваа година.

Надлежните очекуваат 1,3 милиони туристи да ја посетат Македонија, а ноќевањата кои се очекуваат се 4 милиони. Подобри резултати во поглед на туризмот за оваа година е очекување и на премиерот Зоран Заев.

- Advertisements -

Поврзани новости