„Цивил“: Семејно гласање во Љубанци

by Фокус 17:13
17:13

Набљудувачите на невладината организација „Цивил“ забележале семејно гласање во скопското село Љубанци, во општина Бутел. Како поткрепа на оваа изборна нерегуларност, од „Цивил“ објавија две фотографии, направени во моментот на гласање.

До „Цивил“ досега пристигнале 232 претставки за изборни нерегуларности, а граѓаните и набљудувачите најмногу реагирале за партиски активизам, односно 20 проценти од претставките се однесуваат на оваа нерегуларност. Девет проценти од преставките се однесуваат на семејно гласање, седум проценти на поткуп…

- Advertisements -

 

Semejno glasanje

 

 

Поврзани новости