ЦИА објави загатка, имате три минути да ја решите

by Fokus

Предизвикот за Ноќта на вештерките се состои од две фотографии кои треба да ги воочите разликите.

Американската централна разузнавачка агенција (ЦИА) и оваа година објави предизвик за Ноќта на вештерките, кој се состои од две фотографии на кои треба да ги забележите разликите.

Задачата е многу потешка отколку што изгледа на почетокот.

На страницата „Spy Kids“, ЦИА нуди онлајн игри преку кои заинтересираните можат да ја тестираат нивната способност за навигација, способноста за откривање детали и тактичко размислување.

Поврзани новости