Цар Борис Трети овојпат дочекан со протести, а не со цут од цреши

by fokus

Последниот бугарски цар можеби не е толку историски контроверзен колку Ванчо Михајлов, но, секако, е колаборационист на Хитлер под чие владение се извршени некои од најголемите злосторства во историјата на Македонија.

Затоа отворањето клуб во Охрид во негова чест не може да се сфати никако поинаку, освен како свесна провокација и обид за повторно воскреснување на позната бугарска пропаганда мрежа, која во Охрид е присутна уште од 1870 година или уште пред формирањето на бугарската држава

Пишува
Дејан АЗЕСКИ

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ВО НАЈНОВИОТ БРОЈ ОД НЕДЕЛНИКОТ “ФОКУС” КОЈ ШТО МОЖЕТЕ ДА ГО КУПИТЕ И ВО ЕЛЕКТРОНСКА ФОРМА НА ОВОЈ ЛИНК

Поврзани новости