Три продолжени викенди во мај

by Фокус

Наредниот месец ќе има три продолжени празнични викенди. Првиот е на први мај за Денот на трудот, кој годинава се паѓа во петок.

Потоа, на 24 мај е Денот на  Денот на сесловенските просветители, Светите Кирил и Методиј. Овој државен празник е во недела, па неработен ден ќе биде понделник.

Последниот продолжен викенд месецов е на 29 мај, односно Духовден, кој се паѓа во петок.

Поврзани новости