Три државни компании рекордери по неплатени даноци

by fokus 15:21
15:21

Три држани компании имаат вкупно долг над 12 милиони евра за неплатени даноци, покажува новата листа на должници на УЈП.

МРТВ должи околу 1,1 милион евра, Македонија пат – 7 милиони евра, а Македонски шуми должи околу 4,1 милиони евра.

Инаку, УЈП најави дека во следниот период присилно ќе почне да наплаќа на оние граѓани кои немаат платено радиодифузна такса.

Поврзани новости