Тренеска-Дескоска: Загрижувачки е трендот на опаѓање на бројот на ученици во Македонија

by Fokus 13:44
13:44

Министерката за образование Рената Тренеска-Дескоска вели дека се повеќе опаѓа борјот на деца кои што се запишуваат и во средното образование и покрај тоа што е задолжително, што укажува на трендот кој што постоел на иселување на млади луѓе од Македонија.

– Се надеваме дека процесот на иселување на младите ќе запре. МОН ќе преземе реформи кои што ќе значат враќање на квалитетот на образование и правење на образовниот систем во Македонија атрактивен за учениците како би останале тука и би го продолжиле своето образование – изјави министерката.

- Advertising -

 

 

Поврзани новости