Транскрипт: Разговор меѓу Мијалков и Јанакиески

by Фокус

Разговор помеѓу Миле Јанакиески и Сашо Мијалков

МЈ: Е Саше.
СМ: А бе Миле, се слушаме ли?
МЈ: Да, да. Се губи нешто. Кажи.
СМ: Сеа ме слушаш?
МЈ: Да, да.
СМ: Што?
МЈ: Ало?
СМ: Ме слушаш ли?
МЈ: Да, да, да, да. Кажи.
СМ: Ова сеа што ми го прати, што е? Готово решение?
МЈ: Да, да, решение, само да уплати тоа. Мислам, може ние да му платиме, ама мора тој да се потпиши, и да му издадеме денеска согласност.
СМ: Што да му дадете денеска?
МЈ: Согласност дека му е легализирана куќата. Оти, два чекори се. Прво му се издава урбанистичка согласност…
СМ: Значи, што има кај мене сеа денеска? Кој документ го има кај мене?
МЈ: Урбанистичка согласност и пресметка колку пари треба да плати за легализацијата.
СМ: Аха.
МЈ: Тоа кога ќе го плати, врз база на уплатата му се издава решение, односно, објектот дека му е…
СМ: Ок, шо да му речам? Да му речам, тоа ти е од нас.
МЈ: Да.
СМ: И така, за добредојде.
МЈ: Да. И кажи му ние дека ќе му платиме.
СМ: Тоа е ти е од нас, немаш обврска, па сеа ти види, а?
МЈ: Да. И не мора тој да го упалти, оти, околу 200 и нешто илјади се, ние да му платиме, така договори, ама мора да го потпиши налогот, формално правно.
СМ: Колку илјади се?
МЈ: 200 и нешто, 230.
СМ: Е па, како ние ќе му платиме 200 илјади?
МЈ: Не, ама, ако прифати.
СМ: А?
МЈ: Ако прифати.
СМ: Чекај сега, не те разбирам. Шо да му речам ја на него? Ја да му речам, ова ти е готово, прифаќај?
МЈ: Ти му викаш, еве ти го, те частиме легализација на куќата, да си го уплати. Можеш дополнително да му кажеш дека можеме и да му средиме, да му платиме. Тоа е.
СМ: Аха.
МЈ: Ти кај си, на работа си? Ало? Ало?
СМ: Ме слушаш ли?
МЈ: Се губи нешто. Сега ме слушаш?
МЈ: Да, да, кажи.
СМ: Не сум тука, викам, у Грчка, у Грчка дојдов ја.
МЈ: Аааааа. Кога се враќаш?
СМ: Утре најкасно.
МЈ: Е па, сеа не знам како да направиме. Некој да му го даде тоа на рака.
СМ: Јас ќе му кажам на него вака. Кај мене ти е во канцеларија, утре се гледаме ја и ти.
МЈ: Е, така и готово. Ајде.
СМ: Ама, чекај сеа, како сеа. Он шо ако рече, јас не сум спремен да ја прифатам работата, што треба да му кажам тогаш…..или што?
МЈ: Па не знам колку сурови да бидеме, шо да ти кажам.
СМ: Малце е незгодно тоа. У овој случај ако му викаме готово ти е, треба да му кажеме, тоа ти е од нас, те частиме.
МЈ: Ќе го играме после тој и понатаму, јас така мислам, а? Еднаш преминал…
СМ: Мислам така е пофраерски, него да му кажеме, слушај, еве, ако не, ништо. Разбираш?
МЈ: Да.
СМ: Тоа е уценувачки, тоа е лошо.
МЈ: Се согласувам.
СМ: А?
МЈ: Се согласувам.
СМ: Тоа ти е од нас, а ти сеа види.
МЈ: Да, е така.
СМ: За добредојде, а?
МЈ: Да, е така.
СМ: А?
МЈ: Така, така.
СМ: Па, ако нејќеш и не мораш. Еве ти, од нас ти е тоа.
МЈ: Да сме живи и здрави.
СМ: А?
МЈ: Види, му решаваме животно прашање, така да, нема да му биде едноставно.
СМ: Да, да, ок. Ајде
МЈ: Ајде чао.

Поврзани новости