Транскрипт 5: Не се трпи веќе, не се трпи

by Фокус 14:23
14:23

Разговор помеѓу Муса Џафери и Али Ахмети

МЏ: Не се чу, не му кажа на Абдулаќим да збориме со овие утре…за ова како се викаат…овие, ешалони…
АА: Ешалонки
МЏ: Шалонка…стана безвезе
АА: Шалом, шалом
МЏ: Шалом, шалом…да ги средиме некако…да ги ставиме во вреќа.
АА: Да, да му реков.
МЏ: Не се трпи, не се трпи веќе
АА: Овој дечково…Фатмир, ми изгледаше некако…не го разбирам.
МЏ: Уморен, разочаран…или како?
АА: Разочаран, несигурен…не знам
МЏ: Го фатило инат него, го умориле три години..
АА: Мхм
МЏ: Он станал..бара принципи, како треба
АА: Па не можеш да ги смениш тие…има закон како функционира владата.
МЏ: Има, има…ама на пример Заменик Премиерот за економски прашања функционира политички нема законски ингеренции…само таа работа е ко-владение, му дава можност да ги координира ресорите, да се меша, ова-она..
АА: Аха.
МЏ: Оптеретен е, оптеретен е многу…и мене еден ден ми кажува приказни…не сакам да го стеснам,…за тебе вели, ..ама не сакам да не потценуваат, да не понижуваат и да не исклучуваат…сигурно и тебе ти се пожалил.
АА: Да де.

- Advertisements -

Поврзани новости