ТРАНСКРИПТ 4: „Норвежаните отпаднале, завршена е работата со Турците“

by Фокус

Разговор помеѓу Али Ахмети и Артан Груби

АГ : Со овој дечково зборев малку. Со Ваљон. Тој ми ги спомнува Турците цело време
АА: Добро.
АГ: Рече дека имале целосна документација, понудата е добра, коректна, на овие другите им фалело документација. Им дале уште малку шанса да ја дополнат документацијата, да ја дополнат документацијата, па да се отворат и да се реши кој е подобар.
АА: Аха.
АГ: Јас малку го отворив муабетот, па му велам овие Норвежаните би требало да бидат подобри.
АА: Аха.
АГ: Можеби, ми вика, да видиме, рече не е важно кој, важно е да се реализира.
АА: Важно е кој ќе го реализира.
АГ: Јас намерно го чепнав малку, бидејќи Мухамед од Алсат ми вели дека ни пропаднала слободната економска зона во Тетово. Ми вика не…Турците се тука…јас му велам како бе Турците, нели Норвежаните треба да бидат. Вели дека Турците имале добра понуда, на Норвежаните им фалат документи, и потоа да ги отворат на транспарентен начин да видиме кој е најдобар.
АА: Аха.
АГ: Едно два три пати му ги спомнав, ама дали…не знам.


Разговор помеѓу Артан Груби и Али Ахмети

АГ : Уште нешто Претседателе, заборави прегеска. Со овој дечкото се сретнав. Овој Ваљон се сретнал до Ферик, отишол да му бара мислење како да направи со слободните економски зони. И дискутирале, овој му рекол, што имам јас со таа работа, не се разбирам во тоа…ама муабетот бил дека Норвежаните отпаднале, и дека е завршена работата со Турците.
АА: Што е завршено?
АГ: Разговорите со Турците се завршени.
АА: Според кого?
АГ: Според Мухамед…од разговорите помеѓу Ферик и Ваљон. Ваљон отишол кај Ферик и му рекол ваква ми е ситуацијта што да правам….така ми рече Мухамед. Он му рекол не можам да те советувам за таа работа, нема врска за такви работи. Тој му кажал дека Турците имаат подобра понуда, Норвежаните испаднале. Норвежаните е Хаки, овој…Значи дека ова е завршена работа, се решил за Турците, Ваљон.
АА: Не.
АГ: Јас не го продолжив разговорот…
АА: Не, не..

Поврзани новости