Трајко Стаматовски: Негирањето на улогата на НОБ е опасно

by Фокус 13:26
13:26

Делегација предводена од претседателката на Градската организација на СДСМ Софија Куновска, ја посети градската организација на Сојузот на борци, информира партијата.

-Негирањето на улогата на НОБ е опасно. Многу грешат оние кои денес сакаат да ја минимизираат улогата на НОБ, како еден од темелите на државноста – изјавил на средбата претседателот на градската организација на борците од НОБ, Трајко Стаматовски.

- Advertisements -

Претседателката на Градската организација на СДСМ, Куновска пред борците од НОБ ја презентирала Програмата со којашто СДСМ достоинствено го одбележува јубилејот 70 години 13 ноември – Денот на ослободувањето на Скопје од фашизмот.

Поврзани новости