Трајчевски: Интернет-порталите без надзор и за изборите од 5 јуни

by Фокус

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги нема да врши надзор врз медиумското претставување на интернет порталите, изјави диртекторот на агенцијата Зоран Трајчевски за „Мета“

Тој се повика на  „Методологијата за мониторинг на изборното медиумско претставување преку радио и телевизиските програмски сервиси за време на изборните процеси“, во која стои дека нема да вршат надзор врз изборното медиумско претставување на интернет-порталите, бидејќи не постојат услови за тоа.

Поврзани новости