Трајанов: Ќе го најдеме скриениот капитал и ќе им го вратиме на граѓаните

by fokus 19:20
19:20

„Декри“ е проект кој денеска пред граѓаните во скопско Лисиче, го промовираше Павле Трајанов, лидерот на ДС и Коалицијата за промени и правда.

Трајанов најави дека по изборите ќе формира агенција за борба против криминалот која ќе работи на откривање на скриениот капитал при што тој ќе се конфискува и ќе се враќа на граѓаните. Прекршителите на законите ќе се санкционираат со забрана за извршување функции и политичко дејствување од најмалку 10 години. Својот проект Коалицијата за промени и првда го промовираше и во Гевгелија на вечерашниот митинг.

- Advertisements -

Поврзани новости