Тортевски: Аболиција за убиецот на старецот од Мариово

by Фокус

– Имајки ја во предвид одлуката на уставниот суд со која на претседателот ке му се дава право да дава помилување и амнестија предлагам како прв да биде помилуван убиецот од Мариово кој го уби соседот само затоа што ја бранел работата на специјалното јавно обвинителство.

За изборите заради ефикасно и економично работење предлагам владеачката партија да ангажира по 20 силеџии кои на секое гласачко место  ке тепаат  и да ги кршат избирачките кутии а претседателот со жолто комбе да ги обиколува гласачките места и со готови бланко решенија да издава аболиции за силеџиите а се со цел тепачите да не бидат изложени на непријатност некој да им даде покана па да се влечкаат по судовите што ке признаете не е пријатно за припадници на владеачката партија, вели Тортевски.

Поврзани новости