Тодоров: Дваесет и една општина ќе добијат матичен гинеколог

by Fokus 16:40
16:40

Државата одлучи да го решава проблемот со недостигот на гинеколози во земјава со вработување нови 30, кои ќе бидат бидат кофинансирани од Владата, истакна денеска министерот за здравство Никола Тодоров на прес-конференцијата на која информираше дека е објавен трет оглас.

Некои општини како Бутел, Шуто Оризари, Арачиново, Боговиње, Брвеница, Врапчиште, Јегуновце, Липково, Теарце и Демир Капија првпат ќе добијат матичен гинеколог.

 

Поврзани новости