Тевдовски: Граѓаните ќе имаат увид за секој потрошен денар од државната каса

by fokus 14:01
14:01

Министерството за финансии презема низа чекори за подобрување на транспарентноста. До крајот на годината граѓаните ќе можат да ги видат исплатите од државната каса и секој потрошен денар ќе биде објавен, изјави министерот за финансии, Драган Тевдовски.

Министерот информира дека во тек е подготовка на платформа со која јавноста ќе има увид во сите трошења од трезорот.

- Advertisements -

Поврзани новости