Теренската проверка на Избирачкиот список ќе почне утре

by Фокус

По неколку одложувања, ДИК најавува дека утре ќе ја почне теренската проверка на Избирачкиот список. Претседателот на Комиијата, Александар Чичаковски, денеска ја посети подрачната единица на општина Центар да провери до каде се подготовките и е убеден дека ќе се запазат законските рокови.

Се уште не е решено дали ќе се проверуваат 124-те илјади гласачи, кои првично беа прогласени за спорни, но потоа беше одлучено да не бидат предмет на теренска проверка.

 

Поврзани новости