Тато, тато, стварно ли Југославија е формирана во Универзална сала?

by lali

Сепак, тие предупредуваат дека е можно архитектонската палка од барокнара ВМРО-ДПМНЕ да ја презеле коалициските партнети – Демократската партија на Србите во Македонија и Титовите леви сили.

Показател за тоа се новоспоменатите споменици на Тито и цар Душан, но и новиот изглед ба Универзална кој асоцира на Јајце, босанското градче каде што на 29 ноември 1943 година се формираше СфРЈ.

Целиот текст тука!

Поврзани новости