Таткото на починатото девојче од Гостивар: Ова треба да се среди, затоа што јас почувствував и многу е тешко…

by fokus

Гостивар се уште е во тага по смртта на 17-годишната Џехја Меџити, која во понеделникот вечерта се удави во водите на Вардар бегајќи од улични кучиња.

Таткото на Џејха ги повика институциите да ги решат овие проблеми, за во иднина да нема вакви случаи.

„Овој повик не е отсега, туку од пред 20-30 години. Никој не се одѕва на повикот. Јас почувствував и никој друг да не почувствува, затоа што многу е тешко. Ова треба да се среди и не е првпат“

Поврзани новости