Тасева: Подобро десет виновни на слобода, отколку еден невин во затвор

by Fokus 15:15
15:15

Подобро десет виновни на слобода отколку еден невин во затвор – оваа порака ја испрати претседателката на Транспаренси интернешенл Слаѓана Тасева на денешната работилница за пристап до правда за граѓаните.

Според анализите во шест судски предмети, поранешни судии утврдиле дека граѓаните немаат пристап до правично судење.

- Advertisements -

Тасева тврди дека судовите тешко обезбедуваат фер и правично судење.

 

Поврзани новости