Талир“ на СЈО: И луксузните вечери на ВМРО-ДПМНЕ дел од обвинението

by fokus 13:39
13:39

Се јадело скапо и квалитетно, а се плаќало со донациите кои што СЈО ги спори како такви, овој заклучок може да се изведе од мениата кои ги придрижуваат фактурите на партијата ВМРО-ДПМНЕ доставени во Судот во предметот „Талир“ за нелегално финансирање, објави НОВАТВ.

НОВАТВ од судски извори добила дел од фактурите и мениата за угостителските услуги коишто ги плаќале ВМРО-ДПМНЕ. Од доставените плаќања може да се заклучи дека партиските функционери најмногу сакале да се гоштеваат во, според многумина, елитниот скопски ресторан „Воденица“.

- Advertisements -

Во последните пет години партијата секоја година за својот роденден налето нарачувала кетеринг од „Воденица“. Од плаќањата може да се види дека секоја година се плаќала иста сума за тој кетерегинг – 10,000 евра.

Поврзани новости