Tag:

скендер бег

  • Тендер Бег

    by Фокус
    by Фокус

    Најголемиот јунак на албанскиот народ воопшто, е секако славниот Ѓерѓ Кастриоти, познат и како Скендер Бег. Најголем политички херој на Албанците во Македонија во последнава деценија пак, е се разбира Али Ахмети, кому од пред некоја година неговите критичари му го ставија и прекарот Тендер Бег.