Tag:

korupcija

  • Сѐ има свој крај, па и недопирливоста на најмоќните политичари и олигарси. Ова е лекцијата што ја научија поранешниот хрватски премиер Иво Санадер и најбогатиот српски тајкун Мирослав Мишковиќ. Тоа би требало да е поучна сторија и за нашите овдешни санадерци и мишковиќи!

  • Кеш на рака, дубари со тендери, маркетинг-рекет, штетени договор за гас… се само дел од формулите за полнење на црнопартиските чекмеџиња во Европа. Лидерите беа обвинети дури откако паднаа.