Tag:

избори 2009

  • Сѐ погласни се шпекулациите дека „бранковистите“ и на овие претседателски избори ќе работат на тоа СДСМ да биде поразен со цел да се убеди членството дека „без Бранко не можеме, без Бранко не смееме“. Непосредно по поразот на СДСМ на претходните претседателски избори, „Фокус“ ја анализираше улогата на Бранко Црвенковски во изборниот дебакл на неговата сопствена партија. Да се потсетиме на таа анализа.