Tag:

Ѓорѓи Спасов

  • Политичката логика на сѐ уште актуелниот претседател и кандидат за уште еден мандат Ѓорге Иванов, пред неколку месеци во колумна за „Фокус“ ја анализираше Ѓорѓи Спасов. Врз основа на јавно изнесените ставови на Иванов за состојбите во Русија и Турција под власта на Путин и Ердоган соодветно, Спасов порача дека на сите треба да им е јасно дека Иванов има искрени симпатии кон тој вид на владеење!