Tag:

фељтон

  • Под „олигарх“ не се подразбира секој богат човек, туку оној бизнисмен кој ги заработил парите само затоа што е близок до власта која му обезбедила евтино да си купи државен имот, му наместила тендери или му дозволила да има монопол на пазарот носејќи закони со кои ја спречува појавата на конкуренција.