Tag:

федерализација

  • Додека во Украина деновиве на големо се зборува за распад или барем федерализација на државата по етнички, религиозни и идеолошки линии на разграничување, за нас во Македонија таквите муабети не се ништо ново. Уште пред неколку години за тоа пишуваше „Фокус“.