Tag:

Џелал Хоџиќ

  • Демонтажа!

    by lali
    by lali

    Десетици криминали и афери завршуваат со мегаскандал во кој се споменува името на Никола Груевски. Ако обвинувањата се вистинити, кога во државата ќе се врати владеењето на правото премиерот ќе заврши таму каде што има завршено Иво Санадер.

  • Европската иднина на Србија го претвори Вучиќ, кој дојде на власт како националист, во политичар кој е прагматичен и кој зборува за економија. За разлика од Груевски, кој дојде на власт како економист, а се претвори во националист.

  • Груевски и Ахмети трчаат заедничка трка, врзани за нозете еден до друг. Додека ја трчаат оваа трка, така врзани еден до друг, тие ќе мораат и да трчаат заедно, но и да се маваат со рацете толку, за публиката да види дека се маваат, а притоа тоа да не им пречи во заедничкото трчање.

  • Социјалните протести во БиХ се крик на граѓаните за функционална држава, која би се фатила со двата најголеми проблема што ги чувствуваат и Бошњаците, и Србите, и Хрватите, а тоа се невработеноста и сиромаштијата. Зад овие барања на демонстрантите стојат граѓани од сите три етнички заедници.