Tag:

босна протести

  • Социјалните протести во БиХ се крик на граѓаните за функционална држава, која би се фатила со двата најголеми проблема што ги чувствуваат и Бошњаците, и Србите, и Хрватите, а тоа се невработеноста и сиромаштијата. Зад овие барања на демонстрантите стојат граѓани од сите три етнички заедници.