Tag:

asnom

  • Пред точно 71 години, во босанскиот град Јајце се собраа битните фаци на тогашното Антифашистичко движење (АВНОЈ) и ја создадоа социјалистичка Југославија. Но, на тоа заседание, поради тоа што „заглавиле во снегот на патот кон Босна“ не учестувале и претставници на македонскиот народ.