Tag:

andov

  • На колумната на Стојан Андов „ВМРО длабоко се пасивизираше во времето на НОБ“ од „Фокус“ бр. 932, жестоко одговори со свои аргументи генералот во пензија и учесник во НОБ Тодор Атанасовски со свое видување на темата.

  • Пред неколку недели, на странците на неделникот Фокус започна полемиката за улогите на левицата и десницата во НОБ, при што дебата ја започнаа Стојан Андов и Љубчо Георгиевски, а потоа кон неа се приклучија со свои реакции и други експерти, аналитичари и познавачи на темата. Поради ограниченоста со простор во печатеното издание, полемиката одлучивме да ја префрливме на нашиот сајт, во повеќе продолженија.