Светски рамки до индекс 10 на научна студија

by fokus 19:47
19:47

Денеска во Деканатот при Медицинскиот факултет Скопје, се одржа првата работилница за трансплатација на коскена срцевина на Република Северна Македонија.

На церемонијата посебна тежина даде почесниот гостин претседател на ЕВМТ ( Европска Организација за Трансплатација на Коскена Срцевина)Prof. Dr. Mohamed Mohti, кој ги поздрави иницијативните напори за воведување на трансплатација на коскена срж во С.Р.М, при што посебно го нагласи трудот и работата на Проф.Др. Соња Генадиева Ставриќ.

- Advertisements -

Поврзани новости