Суспендирани началникот на централните полициски сили и првиот човек на полициските специјални единици

by fokus 16:54
16:54

Познати се имињата на двајца од дваесетината суспендирани лица како резултат на случувањата во Собранието на 27-ми април.

Од МВР потврдија дека суспендирани се началникот на централните полициски сили на МВР, Горан Ѓорѓиевски Зољата и Митко Пешов, главен раководител на одделот за посебни единици во полицијата.

- Advertisements -

Временото оддалечување од работата додека траат дисциплинските постапки против двајцата е потпишано вчера попладне, по што им било врачено на двајцата функционери.

Со извештајот на работната група е потврдена серија пропусти на МВР и полицијата по собраниските инциденти.

Поврзани новости