Судскиот совет одлучи дека Кацарска постапувала совесно во случајот со Јанкулоска

by fokus 18:51
18:51

Судскиот совет одлучи дека судијката Добрила Кацарска постапувала стручно и совесно во случајот Тенк против ексминистерката Гордана Јанкулоска, дознава Телма.

Јанкулоска поднесе претставка и бараше да биде разрешена судијката која ја осуди на 6 години а подоцна Апелација и ја намали казната на 4  години. Претседателот на судскиот совет само потврди дека ги запреле постапкте што се водеа против двајца судии но не сакаше да ги открие нивните имиња бидејки биле тајни

- Advertising -

Но јавноста беше присутна кога судскиот совет ги сослушуваше аргументите на судијката  и на ексминистерката која во судскиот совет беше застапувана од нејзиниот сопруг кој е и адвокат Влатко Илиевски. Тој рече дека Кацарска била пристрасна и ја дискриминирала Јакнуловска по пол и политичка ориентација. Додека била трудна во судница и биле прекршени  правата како жена и мајка правата и била несоодветно третирана со интензитетот и траењето на судењата.

Поврзани новости