Судската администрација протестира пред Министерство за правда

by Fokus

Судската администрација денеска протестира пред Министерството за правда.

Ова доаѓа откако минатата недела Синдикатот на УПОЗ и Здружението на судска администрација доставија Предлог – спогодба по која доколку институциите прифатеа да преговараат и ја потпишеа, протести не би се одржале,а штрајкот кој е во тек можеше да заврши веднаш.

Тие имаат барања до министерството за правда и судскиот совет за покачување на платите но од таму до сега не добија никаков одговор.

13336326_10209949241512817_1582596650_n

13296176_10209949241352813_1562458405_n

Поврзани новости