Судската администрација ќе штрајкува за поголеми плати

by Фокус 20:39
20:39

Ако во понеделник не го добијат ветеното покачување на платите за 35 отсто, судските административци во вторник почнуваат штрајк.

“Незадоволството кај вработените во судовите може да ескалира во секој момент и од штрајк да прерасне во бунт на судската администрација, бидејќи се соочуваме со долготраен игнорантски однос од страна на судската власт”, стои во соопштението.

Синдикатот на управата, правосудните органи и здруженија на граѓани (УПОЗ) информираат  дека штрајкот е сe поизвесен, бидејќи  Министерството за финансии не постапи по препораката на Владата и не обезбеди средства за исплата на додатоци на плата.

Поврзани новости