Судската администрација излегува на тридневен штрајк

by Фокус 12:03
12:03

Судската администрација излегува на тридневен штрајк, кој ќе се одржи на 23, 24 и на 25 март. Штрајкот ќе се оджи во сите судови во земјава, а на 25 март е закажан протест.

Тие се незадоволни од односот на Министерството за информатичко општество и администрација и запирањето на преговорите околу новите законски решенија.

Судската администрација лани имаше предупредувачки штрајк со кој негодуваше на некои решенија од Законот за администрација и Законот за судска служба и ги оцени како можне неповолни за судската администрација.

Поврзани новости