Судот го одби како недозволено барањето на одбраната за изземање на Јанева

by fokus

Судечкиот совет кој суди во предметот Титаник го отфрли како недозволено барањето на одбраната за изземање на специјалната јавна обвинителка Катица Јанева.

Со ова рочиштето ќе продолжи со обид денеска конечно да започне главната расправа.

Како што рече судијата Осман Шабани при ваквата одлука во предвид се зеле законските одредби но и начелото на автономија на јавниот обвинител кој раководи со СЈО.

М.В.

Поврзани новости