Судир меѓу полицијата и демонстрантите

by Фокус 18:52
18:52

Откако протестот почна мирно, а демонстрантите им подаруваа цвеќиња на полицајците, дојде до судир и буткање. Демонстрантите почнаа да фрлаат со јајца кон полицискиот кордон кои не дозволува да се приближат кон штабот на ВМРО-ДПМНЕ.

При обидот на демонстрантите да се приближат до партиското седиште полицијата одговори со туркање, при што дојде до судир. Сега е настанат хаос, а граѓаните кои протестираат фрлаат и тули и камења кон полицијата, а има и пиротехнички средства.

ooo

 

sudir

Поврзани новости