Студентот Ефтимов доби условна казна од три месеци

by Фокус

Студентот Борјан Ефтимов кому му беше одредена мерка куќен притвор од 30 дена поради учество во толпа која ќе стори кривично дело на протестите против аболицијата на Ѓорѓе Иванов, денеска беше осуден на три месеци условна затворска казна ако во временски период од една година го повтори делото.

Борјан речиси еден месец е во куќен притвор, а се жалеше дека судијата не сакал да го сослуша уште пред да му биде одреден притвор, бидејќи на тој начин тој веднаш ќе го признел делото и немаше да има простор да одредување на притворот.