Студентите со поддршка од граѓаните тргнаа да си го вратат УКИМ

by fokus

Откако се собраа пред канцелариите на СПУКМ и одржаа говори, студентите со поддршка и од обичните граѓаните се упатија кон Универзитетот Свети Кирил и Методи за, како што рекоа, да го вратат во рацете на студентите.

По нив, тргна и дел од полицијата, која се движи од страните на улицата по која се движат револтираните студенти и граѓани.

Пред СПУКМ беа распоредени голем број на полицајци, а од Студентскиот пленум побараа ректорот да си поднесе оставка, а УКИМ да не ги признае изборите и веднаш да го осуди насилството врз студентите.

pa paaa

Поврзани новости