Студентите им се придружуваат на средношколците во протестот против образовните реформи

by Фокус 12:03
12:03

Стотина студенти ќе тргнат од пред платото на УКИМ до владината зграда на Илинденска, за да им се придружат на средношколците, кои протестираат против лошите реформи во образованието.

Студентите порачаа дека нема да дозволат средношколците да бидат експериментални глувци на образовните власти.

Тие упатија порака дека властите ќе ја видат силата на младите на едно место.

3

1 2

Поврзани новости