Студентите го блокираа влезот на Ректоратот

by fokus 10:24
10:24

Претставници на Студентскиот пленумот утрово го блокираа влезот на Ректоратот на Универзитетот Свети Кирил и Методиј каде за 10 часот беше закажана седница на која би требало да се бира нов ректор.

Студентите го блокираат влезот за сите вработени, бидејќи, како што тврдат, ректорот ќе се бира со  10 гласови на десет студентски претставнци кои не се легитимни.

Додека никој не може да влезе во Ректоратот, ректорот Велимир Стојковски и дел од вработените чекаат. Студентите велат дека немаат намера да се откажат.

Поврзани новости