Стојаноски: Општина Охрид има долг од 1,4 милиони денари

by fokus 22:17
22:17

Градоначалникот на општина Охрид, Јован Стојаноски, во емисијата ClikPlus на ТВ 21, изјави дека општината има долг од 1,4 милиони денари.

-Во моментов ги имаме изработено анализите за долгот на општината, како што ни бараше Министерството за Финансии. Во моментов финансискиот долг, нагласувам – финансискиот, изнесува околу 1,400.000 денари, кон сите доверители со кои Општина Охрид има работено. Сакам да нагласам дека од овој износ околу 600.000 се камати, а 200.000 денари се за извршни трошоци. Граѓаните ова треба да го знаат, изјавил Стојаноски.

- Advertisements -

Поврзани новости